Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Takaisin etusivulleMatka Nortäljeen

 

Ralli: (Tapio Rautavaara).

Get the Flash Player to see this player.

Taawizh- ja Izhmo-tonttu Norrtäljessa

kahtomassa Custom Bike Showta....
 

 

 

 

LÄHTÖ
Toukokuun viimeinen torstaiaamu oli määrätty lähtöpäiväksi kun lähdön aika koitti. Izhmo lähti kaukaa pohjolasta noutamaan mukaansa Taawizh-tonttua. He lähtivät etsimään "Suurta soundia" Björne-maasta, johon aurinko laski. Taawizh oli hankkinut lumien aikana itselleen muoviratsun Götz -boxeineen etelän Himmler-maasta. Izhmolla taasen oli allaan kaikki oravan nahat syönyt vanha ratsu. Siihen oli vaihdettu uusi pötsi ja kaikki.
-
Moped fahren
MATKA
Niin he yhdessä huristelivat kohden suurta laivaa, joka veisi heidät Björne-maahan. Matkalla he kohtasivat "nääs"-ihmisiä paikassa, jota kutsutaan Tammesteriksi.
-
Siellä asui myös suuri kuningas nimeltä Jutila. Matkalla Izhmon ratsusta putosi kylkivaakuna, joka häntä myös suuresti harmitti.
-
KUISSÄÄSILLEI
Kun he saapuivat "Kuis sää sillei"-kuntaan, havaitsivat he saapuneensa liian varhain satamaan. Niinpä he soittivat Jouko Rainio -soturille, jonka luokse he lähtivät myös vierailemaan. Matkalla oli monta risteystä. Izhmon ratsun vasen vilkku ei osannutkaan sammua. vaan vilkkui, vilkkui, vilkkui...Lopulta he löysivät Joukon.
Joukolla oli monta ratsua tallissa. Oli Laverda ratsu, Honda -kilpuriratsu ja muutama MV Agusta. Yhdessä tontut kuuntelivat kun Jouko esitteli ja kaasutteli ratsujaan. Oliko tässä se kaivattu "Suuri Soundi"?. Kuitenkin he päättivät jatkaa matkaansa Björne-maahan.
-
Segelschiff bei Sturm
ISOOOOLAIVA
Suuressa laivassa tontut majoittuvat omaan koppiinsa, joka oli laivan alimmassa kerroksessa. Tontut joivat hiukkaisen keltaista lientä ja nukkuivat rauhallisesti.
-
Samassa laivassa oli muitakin tonttuja ratsuineen, mutta ne eivät keskustelleet Taawizhille ja Izhmolle.
-
 Heidän heppansa oli eri rotuisia. Izhmo ja Taawizh tutustui mukavaan vanhaan lordiin nimeltä Kone-Olli. Lordi oli aikoinaan ajanut päitsiä, tt:stä jne...Lisäksi tällä hetkellä hän oli Rotax-lentokonemies. Siis elävä Legenda.
-
Suuresta laivasta tontut ostivat maukkaat neste-eväät "Suureen kokoontumiseen". Lopulta laiva saapui Bjorne-maan pääkaupunkiin. Tästä alkoi suuri seikkailu.
-
 
BJÖRNE-MAA
Björne-maan pääkaupungissa oli paljon risteyksiä. Tästä johtuen Izhmo-tontun ratsun vilkku jäi jälleen vilkkumaan pitkäksi aikaa. Tämä aiheutti Izhmoa seuraavalle Taawizhille suuria onkelmia. Kun ei tiennyt mihin päin sitä oltiin todella menossa. Taawizhin muoviheppa myös aiheutti ongelman: siitä ei löytynyt yhdessä risteyksessä pienintä laukkaa. Onneksi vika oli vain Taawizhin vasemmassa pohkeessa. Niin he matkasivat, Izhmo edellä, Taawizh perässä kohden "Suurta Soundi Kokoontumista". Aurinko paistoi ja elämä maistui kahdelle tontulle, jotka eivät vielä tienneet mitä edessä odotti. Tai olihan heillä pieni aavistus.
-
 
NORRTÄLJE
Lopulta he saapuivat kokoontumispaikalle. He olivat lähes ensimmäisiä.
 
Ensimmäisenä he laittoivat pystyyn tipiinsä.
-
Myös ruokavarasto vaati täydentämistä, joten he suuntasivat läheiselle ruokavarastolle. Sieltä he hankkivat maukkaita aineksia näyttämällä muovipalaa, jonka he olivat saaneet suurelta oravannahkatietäjältä.
-
Kun he saapuivat kokoontumispaikalle, oli paikalle saapunut jo lisää ratsuja.Paikka oli pieni pelto, lähellä kylää nimeltä Norrtälje.
-
 Pellolle oli pystytetty myös suurempia telttoja klaaneille, jotka kulkivat nahkaliivit päällä. Taawizh ja Izhmo eivät kuuluneet mihinkään klaaniin, koska heillä oli edelleen vääränlaiset hepat.
-
Mutta sitten ryhtyivät Taawizh ja Izhmo ottamaan taikalientä ja etsimään "Suurta Soundia".
Paikalle saapui perjantaina eniten ritareita samasta maasta kuin Izhmo ja Taawizh. Juhlinta oli kovaa ja illalla paikallisen klaanin tiloissa soitti trubaduurijoukko.
-
 
Musiikki oli pääasiassa Kivi Pyörii -musiikkia. Paikalla oli myös muutama tuttu, jotka harrastivat IZH-ratsuja.
-
 IZH-legenda Elvis (heikki) oli muusansa kanssa tullut paikalle.
-
 
 
Reittinään he olivat käyttäneet lauttoja jotka kulkivat Sillilänmaan kautta. Niin sitä ilta kulutettiin jutustelemalla. Taawizh-tonttu yritti olla ystävällinen ja tarjota zuklaata nuorelle neidolle.
-
 Vaan nuori neito kieltääntyi. Varmaankin hän oli noita, näki Taawizhissa alkavan namuzh-sedän.
 
-
image
LADY KORJAA MOPON?
Yhdessä Taawizh ja Izhmo ihmettelivät kun Lahtelainen Mia (?) korjasi itse brittipyöränsä kansivian. Heppa oli sammunut Norrtäljen keskustaan. Venttiili oli palanut.

 

 

 
Paikalle oli saapunut jo satamäärin ratsuja. Joidenkin niistä ääni lähenteli "Suurta Soundia". Nukkumaan mennessä Izhmo huomasi että Taawizh oli anastanut alleen Izhmon Tiipii-patjan.
-
Taawizh oli matkalla sanonut:"kunnon soturi ei Tiipii-patjaa tarvitzhe".
-
 
 
UAMU

Lauantai-aamu oli ankea.
 Izhmo heräsi siihen kun Taawizh-tonttu ennusti tontun sisälmyksistä. Valitettavasti sisälmykset olivat Taawizh -tontun omat.
Molemmilla heistä oli huono olo, johtuen illalla nautituista taikajuomista. Tänään olisi kuitenkin lopullinen kokoontuminen.
-
NÄÄTTELY
Yhdessä he kävelivät Kylään, jossa oli ratsunäyttely. Izhmo meni suoraan sisälle koska hänellä oli tarpeeksi Björne-maan oravannahkoja. Taawizh taasen lähti vaihtamaan muovipalaansa Björne-maan valuuttaan. Tällä matkalla
-
 
Taawizh eksyi pahojen ritareiden joukkoon, jotka juottivat hänelle taikajuomaa...
 
 
Ratsunäyttely oli hieno. Siellä oli varmaankin toista tuhatta ratsua. Aurinko paistoi, oli kesä kauneimmillaan. Näyttelyn kiertämiseen meni useampi tiimalasi. Izhmo ja Taawizh eksyivät toisistaan. Taawizhia ei näkynyt missään. Izhmon Nokia-taikakalukin oli jäänyt tiipille joten hän ei voinut ottaa taikayhteyttä Taawizhiin. Kun näyttely oli käyty lävitse, Izhmo lähti kävelemään takaisin tipiille, josta hän soitti Taawizhille. Taawizh oli tulossa myös takaisin leirille. Hän matkusti Taksizh-ratsulla.
WC
METSÄSSÄ OLI PISSUAARI TAI -HEHTAARI
Izhmo lähti käymään kaupazha. Ratsuun kyytiin tuli myös neito, joka halusi käydä kaupazha myös. Palattaessa takaisin Izhmo ja neito ajoivat pitkin Puruzh-rataa, joka kiersi leirialuetta.
 
Siellä olikin metsänpuolella salainen Ritareiden kokoontuminen.
-
Voi sitä suurta pippelizhien määrää, jonka neito näki puskemassa keltaista juomaa metsän uumeniin.
 See bei Nachtbunte Notenlinie vor schwarzem Hintergrund
SATURDAY_NIGHT BEAWER  
Sitten alkoikin launtai-illan Huumazh.
-
 

Ensin taikajuomaa ja sitten trubaduureja. Illan hienoin näkymä: Usva laski leiripaikan ylle.
 
 Trubaduurit soittivat ZZ-TOPia lujaaa. Lavan edessä tanzzi yksinäinen tonttu, päässään etelävaltiolaisten tonttulakki. TAAWIZH. Great Meininki.
Klosettiin oli 20 metrin jono. Izhmo käveli leirissä ja jutteli "Björne"-maan ritarin kanssa.
 
Klosetin kohdalla he huomasivat kun taikajuomassa oleva 200kg-neito meni klosetin taakse. Kiskoi Putte-nahasta tehdyt housut traaniensa päältä, pyllisti 20 metrin klosettijonolle ,ja synnytti kuution valkoisesta möykystä jonkin ruskean möykyn.  Björne-maan ritari kääntyi Izhmo-tontun puoleen, skoolasi keltaisella liemellä ja sanoi naama hymyssä: "GREAT ASS".
Ilta menikin hienosti. Paikalla oli useita satoja ritareita. Trubaduurejakin oli 3 klaania. Yksi klaani soitti Bluesia pienessä teltassa. Siellä oli todella hieno tunnelma. Ritareita roikkui pitkin teltan kattoa.
Meno oli todella hienoa. Izhmo tutustui mukavaan haminalaiseen aviopariin, jotka ostivat näyttelystä todella komean Triumph-ratsun. Vaimo sai ratsun vaikka hänellä ei vielä ollut lupaa ajaa ratsuilla.
Ja pitihän siellä olla vaatteiden poisto esitys, mutta Izhmo ja Taawizh olivat jo Transsissa. Taawizh oli jälleen anaztanut Tiipii-patjan. Ugh.
-
 
SUAMU

Aamu oli jälleen ankea. Suurta Soundia ei löytynytkään.
-
Taawizh ennusti taas omista sisälmyksistään tulevaa kotimatkaa. Aurinko paizhtoi.
-
Lopulta kun taikajuomamittari antoi taawille luvan lähteä ratsastamaan, he lähtivät kohden Tuk-tuk-holmaa ja suurta laivaa. Liput laivaan oli hankkinut Izhmon vaimo tonttujen odotellessa taikajuoman haihtumista.
-
KOTMATKA
Niinhän siinä kävi. Tontut eksyvät tuk-tuk-holmassa. Jopa siinä määrin että epäiltiin että ehditäänkö suureen laivaan. Izhmon ratsun vilkku vaan ei ottanut sammuakseen. Kuitenkin laivaan saavuttiin ajoissa. Taawizhilla ja Izhmolla ei ollut nyt koppia mihin päänsä laittaa. Piti nukkua laivan kannella.
Taawizh löysi Izhmo nukkumasta roskiksen takaa. Hän tunnisti Izhmon kengistä. Niissä oli eriväriset nauhat. Yö kului huonosti. Uni ei tullut kummankaan tontun silmään.
Aamulla oltiinkin jo kotimaassa. Lähdettiin ratsastamaan kotia kohti. Kävipä kotimatkalla vielä niin että Izhmon ratsusta loppui veto kesken matkan. Niimpä Taawizh matkasi muovihepalla hakemaan Izhmolle lisää heiniä.
 
Kirjoitus lainattu tuntemattomalta tekijältä nettisivuilta 2004.
 
      Kävijätilasto

 

 

Der beste Counter der Welt 
   
 

 

 
 
 

                

            BSA B20 1937           BSA XB33-47       Yamaha TZ 350 B -75      Yamaha TZ 350 C -76                            

Räyskälä 2005
©2019 riuta / Matka Nortäljeen - suntuubi.com